Index Vakbarát Hírportál

Bevette magát egy apácazárdába egy koronavírus-tagadó orosz pap

2020. június 18., csütörtök 15:41

Egy, a koronavírus létezését tagadó ultrakonzervatív orosz pap okozott felfordulást egy apácazárdában Jekatyerinburgban. A BBC szerint Szergej Romanov kedden vette be magát a zárdába, amit azóta az apácák elhagytak, és fegyveres őrök vigyáznak a helyszínen.

A férfi kijelentette, hogy csak erővel tudják kivinni az épületből. A rendőrség szerdán már kivonult a helyszínre, de senkit sem vettek őrizetbe.

Romanov részt vett a zárda megalakításában a 2000-es évek elején. Azonban áprilisban eltiltották attól, hogy istentiszteletet tartson, miután arra próbálta rávenni a hívőket, hogy ne tartsák be az egészségügyi hatóságok utasításait.

A férfi pszeudojárványról beszélt, és az orosz ortodox egyház vezetőit támadta a bezárások miatt. Hétfőn kezdődött a meghallgatása, aminek a végén majd döntenek a sorsáról. Romanov ezek után vonult át a zárdába.

Az orosz hatóságok április 13-án zárták be a templomokat a koronavírus-járvány elleni védekezés keretében, és ezek csak júniusban nyitottak ki újra. Oroszországban van a harmadik legtöbb, 561 091 fertőzött a világban az Egyesült Államok és Brazília után. Csütörtökre 7790 új esetet regisztráltak. A hivatalos adatok szerint 7660 áldozata van a járványnak, az aktív fertőzöttek száma 239 468.

Rovatok