Index Vakbarát Hírportál

Trump kampánystábjának hat tagja koronavírusos

2020. június 20., szombat 21:36

Pozitív lett Donald Trump szombati, tulsai gyűlésén dolgozó hat alkalmazott koronavírus tesztje – írja az Associated Press. A kampány kommunikációs vezetője egy közleményben jelentette be, mivel a tesztek pozitívak lettek, azonnal megtették a szükséges karantén-intézkedéseket. Azok az alkalmazottak nem vesznek részt a szombati eseményen, akik koronavírusosak.

Ahogy a szervezőét, úgy az összes résztvevő testhőmérsékletét is megmérik belépéskor, és mindenki, aki kér kaphat maszkot és kézfertőtlenítőt is. Az eseménynek otthont adó BOK Center 19 ezer férőhelyes. Valószínűleg ez lesz a járvány óta a legnagyobb tömeges rendezvény.

Tulsa-ban az elmúlt héten megugrott a fertőzöttek száma, így a helyi egészségügyi igazgató az esemény elnapolását kérte, de a republikánus kormányzó szerint biztonságos lesz. Az is felmerült, hogy kötelezzék az összes résztvevőt maszkviselésre, de ezt az oklahomai legfelsőbb bíróság elutasította. A gyűlésre váró tömegből a helyszíni jelentések szerint nem sokan viseltek maszkot.

Rovatok