Index Vakbarát Hírportál

Terrorcselekménynek minősítették a readingi késelést

2020. június 20., szombat 22:32

Több embert megkéseltek a dél-angliai, Londontól nyugatra fekvő Reading városában, jelentette a brit sajtó szombat este.

A Telegraph azt írta, hogy hárman meghaltak, és hárman kórházba kerültek a támadás után.

A rendőrség tájékoztatása szerint egységeik a helyszínen, a Forbury Gardens nevű parkban vannak, és vizsgálják a történteket, egy férfit őriztebe is vettek. A BBC által név nélkül idézett biztonsági források szerint az őrizetbe vett férfi feltehetőleg líbiai.

A rendőrség nem terrorincidensként kezeli a támadást. A nyomozók továbbra is nyitott kérdésnek tartják, hogy mi lehetett a gyilkosság indítéka, és a vizsgálatot a délkelet-angliai terrorizmusellenes rendőri ügyosztály is segíti.

Frissítés: Vasárnap délben terrorcselekménynek minősítette a brit rendőrség a támadást.

A brit médiában idézett szemtanúk szerint a parkban szombat este sokan időztek, és a férfi "egyik csoporttól a másikig futva" támadt rá a pihenőkre. Ezután menekülni próbált, de a rendőrök elfogták.

A BBC helyszíni beszámolója szerint a gyilkosság után tucatnyi fegyveres, pajzsokkal felszerelt rendőr hatolt be egy readingi társasházba, ahonnan nem sokkal később hangos dörrenés hallatszott.

Nagy-Britanniában legutóbb tavaly november 29-én történt halálos áldozatokkal járó késeléses támadás, de arról a rendőrség azonnal megállapította, hogy terrorcselekmény volt. Annak a merényletnek az elkövetője, Usman Khan a londoni City pénzügyi központjában, a London híd közelében két embert megölt, hármat megsebesített, mielőtt a rendőrök agyonlőtték. (MTI)

Rovatok