Index Vakbarát Hírportál

Az Egyesült Államokban és Dél-Amerikában továbbra is tombol a koronavírus

2020. június 24., szerda 20:02 | aznap frissítve

Kedden elérte a 100 ezer halálos áldozatot a koronavírus-járvány Dél-Amerikában  és a Karib-térségben. A járvány során több mint 2,1 millió megfertőződést regisztráltak, és Brazília, Mexikó, Peru valamint Chile a leginkább érintett országok.  

Brazíliához kötődik a második legtöbb halálos áldozat a világon, az Egyesült Államok után. Több mint 52 ezer haláleset jut 1,145,906 regisztrált fertőzésre. A helyi szakértők azonban ennek többszörösére teszik a fertőzések valós számát, és akár 3 millió fölött is lehet az aktív esetek száma. 

Míg az Egyesült Államok fokozatosan újraindítja a gazdaságot, a járvány is felerősödni látszik. Április óta nem volt ennyi új fertőzés regisztrálva, mint kedden, amikor is 35 ezer új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt. Ez április óta a legmagasabb szám, és a járvány kirobbanása óta mért napok összesítésében is a harmadik helyen áll. 

New Yorkban szerdán bejelentették, hogy bizonyos államokból beutazóknak előírják a kéthetes karantént. A korlátozások azokra a helyi lakosokra is vonatkoznak, akik ezekből az államokból térnek haza. 

Rovatok