Index Vakbarát Hírportál

Az elmúlt három hétben 140 rendőr sérült meg Londonban

2020. június 26., péntek 11:05

Két nappal azután, hogy több mint 20 rendőr megsérült egy utcai buli felszámolása közben Londonban, a hatóságok újabb engedély nélkül tartott összejövetelre csaptak le, ezúttal Notting Hillben, London nyugati részén. A rendőrség pénteken hajnalban vonult ki Colville Gardensbe, ahol megdobálták őket üvegekkel, ám komolyabban senki sem sérült meg közülük. 

A bulit hajnali kettő körülre sikerült felszámolni. George Eustice környezetvédelmi miniszter a Sky Newsnak azt mondta: teljességgel elfogadhatatlan a hatóság elleni erőszak, ők csak a munkájukat végzik. 

Tudjuk, hogy a hónapok óta tartó korlátozások miatt a lakosság nagyon frusztrált, és az emberek szeretnének ismét összejönni. De ezek az illegális bulik teljesen elfogadhatatlanok

– fogalmazott, utalva arra, hogy a gyülekezés elsősorban a koronavírus-járvány megfékezése miatt tiltott Londonban.

A lap információi szerint az elmúlt három hétben összesen 140 rendőr sérült meg Londonban a George Floyd-ügy miatti tiltakozások, valamint illegális bulik felszámolása során. Cressida Dick, a Scotland Yard főparancsnoka azt mondta: a hétvégére készülnek, és a rendőrök egész Londonban igyekeznek majd biztosítani a békét és nyugalmat.

Hozzátette: a hatóság munkatársai védőfelszerelésekben mennek ki a helyszínekre a történtek után, a szerdai oszlatásnál pedig három rendőr elég csúnya sérüléseket szenvedett. 

Rovatok