Index Vakbarát Hírportál

Ezrek strandoltak az Egyesült Királyságban, sok helyen verekedések alakultak ki

2020. június 26., péntek 14:58

A koronavírus-járvány miatt meghatározott óvintézkedések ellenére a hőség miatt csütörtökön ezrek vonultak ki a strandokra szerte Nagy-Britanniában, és több helyen rendőrségi fellépésre is szükség volt.

A part menti Leydown-on-Sea-ben két, húszas éveiben járó férfit szúrtak meg, miután több száz (vélhetően nem a környéken élő) ember összegyűlt egy illegális rave-partira a parton. A Sky News azt írja, hogy mindkét férfi londoni, és mindkettejüket szúrt sérülésekkel vitték kórházba, miután a rendőrséget a helyszínre hívták éjfél körül. A történtek miatt egy 24 éves férfit őrizetbe vettek.

Néhány órával korábban a walesi rendőröknek kellett intézkedniük Ogmore-by-Sea-ben, a parton ugyanis a meghatározott védőtávolság ellenére hatalmas tömegek jelentek meg, és tucatnyi résztvevő között verekedés tört ki. Két, húszas éveiben járó férfit letartóztattak nagy mértékű rendzavarás miatt.

Wales első minisztere, Mark Drakeford ezután a Twitteren azt írta: nem fognak tudni enyhíteni a korlátozásokon, ha ez így megy tovább.

Az Exmouth mellett található Orcombe Pointra is ki kellett vonulnia a rendőrségnek csütörtökön este hét óra körül, miután arról értesítették őket, hogy többen is – egyes becslések szerint mintegy kétszázan – összeverekedtek a helyszínen. Ekkor olyan 30 fok körüli volt a hőmérséklet.

North Tyneside-ból is verekedést jelentettek tegnap, akárcsak Kelet-Sussexből.

Rovatok