Index Vakbarát Hírportál

Átadták a világ egyik legnagyobb járványkórházát, ahol az ágyak egy része kartondobozokból készült

2020. június 29., hétfő 11:51

Nemcsak helyi szinten, hanem világszinten is az egyik legtöbb beteg befogadására képes az a járványkórház, amit vasárnap nyitottak meg Delhiben, miután jelentősen megugrott az új napi koronavírus-fertőzöttek száma. A Sadat Patel COVI Care Center szerdáig csak 2000 ággyal működik 10 ezer helyett, a fennmaradó 8 ezret pedig majd szerdától tudják kiadni a betegeknek, írja a CNN. A kórházról videó is készült, amin jól kivehető, hogy az ágyak egy jelentős részét kartondobozokból állították össze, akadnak azonban fémlábú ágyak is.

Az átadás előtti napon, szombaton Amit Shah belügyminiszter és Arvind Kejriwal, Újdelhi államminisztere is megtekintette a járványkórházat. Kejriwal pedig később azt írta róla a Twitteren, hogy „a világ legnagyobb kórházai között van”, Shah pedig úgy fogalmazott, hogy nagy segítséget jelent ez majd a Delhiben élőknek. 

Az intézmény vezetését és adminisztrációját az indo-tibeti határrendőrség látja el. Az országban vasárnap 19 906 új koronavírus-fertőzöttről és 410 halálesetről számoltak be, addigra összesen 528 859 fertőzött és velük együtt 16 095 halálos áldozat volt.

Rovatok