Index Vakbarát Hírportál

Három osztrák vágóhídon is megjelent a koronavírus

2020. július 6., hétfő 14:16

Koronavírusos megbetegedéseket észleltek három osztrák húsfeldolgozó üzemben. A felső-ausztriai cégek összesen tizenkét alkalmazottjánál mutatták ki a fertőzést

–írta szombat délután az EuroNews.

A Ried im Innkreis körzetben található vágóhídon hét, a Wels-Land körzetbeli húsfeldolgozó üzemben három, a Braunau körzetbeli húsfeldolgozónál két pozitív teszt volt – és a lap értesülései szerint félő, hogy a fertőzöttek száma növekedni fog, miután a vállalatok további alkalmazottak tesztelését is kezdeményezték. 

Felső-Ausztria több járásában július elsején egy hétre bezárták az iskolákat, az óvodákat és a bölcsődéket a koronavírus-fertőzések számának hirtelen növekedése miatt; akkor egy linzi keresztény közösségből indult útjára a fertőzés.

A szomszédos Németországban korábban már nagy társadalmi vitát váltott ki a húsfeldolgozó szektorban dolgozók veszélyeztetettsége. A legnagyobb német sertéshústermelő cég, a Tönnies üzemeiben eddig ezerötszázan fertőződtek meg koronavírussal. 

A vágóhidak koronavírus-fertőzésnek való kitettsége az egész világra jellemző; Franciaországban, az Egyesült Államokban, Spanyolországban, Írországban, Brazíliában és Kanadában is több üzem vált gócponttá. Ennek több oka is lehet: egyebek mellett a távolságtartás és a maszkviselés betartatásának nehézsége, valamint a hűtött levegő.

Rovatok