Index Vakbarát Hírportál

Melbourne ötmillió lakosát érintik az új kijárási korlátozások

2020. július 9., csütörtök 06:57

Szerda éjféltől életbe léptek a koronavírus-fertőzöttek megsokasodása miatt bevezetett újabb korlátozásokat Melbourne-ben, Ausztrália második legnagyobb városában. A város ötmillió lakosa hat hétig csak a legszükségesebb okból hagyhatja el otthonát, írja a BBC.

Kedden jelentette be Victoria állam kormányzója, Daniel Andrews, hogy csak élelmiszervásárlás, munka, ápolás és sportolás céljából mehetnek el otthonról a város lakói. Victoria állam és a környező ausztrál államok közötti határt kedden zárták le.

A rendőrség bejelentette, hogy ellenőrzőpontokat állítanak fel az intézkedések betartatásához.

„Az ország többi része tudja, hogy nemcsak Önökért és a családjukért, hanem egész Ausztráliáért hozzák meg most ezt az áldozatot” – méltatta a melbourne-iek kitartását Scott Morrison miniszterelnök.

Hétfőn 191 új napi fertőzöttet regisztráltak, ami a járvány kezdete óta a legmagasabb ugrás volt a számokban. Szerdán 134 új igazolt fertőzöttet regisztráltak, ami még mindig magasabb, mint a korábbi hónapokban mért csúcspont.

Ausztráliában eddig több mint 9 ezer igazolt fertőzöttet regisztráltak összesen, és 106-an haltak meg a koronavírus-fertőzés következtében.

Rovatok