Index Vakbarát Hírportál

Egy harmincéves texasi férfi azt hitte, a koronavírus átverés, elment egy "COVID buliba", megfertőződött, és meghalt

2020. július 11., szombat 23:02

Egy harmincéves texasi férfi azt hitte, a koronavírus csak egy átverés, elment egy "COVID party" fantázianevű buliba, megfertőződött, és meghalt - írja az abcnews.

Azt hiszem, hibáztam. Azt hittem, hogy ez csak egy átverés, de tévedtem.

A kórházi ápolók szerint ezek voltak az utolsó szavai annak a harmincéves férfinak, aki az egyik San Antonio-i kórházban halt meg a héten, miután részt vett egy "COVID party" nevű buliban.

Jane Appleby, a kórház főorvosa nyilatkozott arról a sajtónak, hogy a férfi a nővéreknek mesélt a buliról, elmondta nekik, hogy egy koronavírussal fertőzött ember volt a házigazda, és tulajdonképpen az volt az apropó, hogy megnézzék, valóban létezik-e a vírus, és megfertőződhet-e így valaki.

Appleby azt mondta, nem azért osztják meg a nyilvánossággal ezt a történetet, hogy megijedjenek az emberek, hanem, hogy megértsék: a vírus nem válogat, bárki megfertőződhet. Azt azonban nem tudni, hogy a 30 éves férfinak volt-e valamilyen krónikus betegsége.

Bexar megyében, ahol San Antonio van, összesen 18600-an fertőződtek meg a vírussal, csak pénteken 923-an kapták el. Arányaiban a legtöbb fertőzött huszonéves, ők teszik ki az esetek negyedét.

Rovatok