Index Vakbarát Hírportál

Egy tévedés miatt ült öt évet a börtönben egy szamoai férfi

2020. július 11., szombat 08:49

A 45 éves Sio Agafilinak 2015-ben kellett volna szabadulnia a börtönből, azonban ezután még majdnem öt évet ült. A tévedés akkor derült ki, amikor nemrég bíróság elé állt, írja a Guardian.

A férfit még 2008 novemberében ítélték el lopás és betörés miatt, akkor hét évet kapott. Aztán 2008 decemberében egy másik ügyben ötéves börtönbüntetést Még ő maga is abban a hitben volt, hogy egymás után kell letöltenie a büntetéseket, és nem párhuzamosan, vagyis tizenhét évet kell börtönben töltenie. Mint kiderült, nem így volt. "Senki sem mondta, hogy mikor szabadulhatok, csak annyit tudtam, hogy le kell ülnöm a büntetésemet" - idézik a férfit. 

A tévedésre úgy derült fény, hogy a férfinak ismét bíróság elé kellett állnia, ezúttal azért, mert a gyanú szerint a tanumalalai börtönből több rabtársával együtt szökést kísérelt meg, és eközben bántalmazást követett el. Emiatt most óvadék ellenében szabadlábra helyezték. 

A férfi ügyvédje egy helyi lapnak elmondta, hogy jogi lépéseket fontolgatnak a történtek miatt, ráadásul felmerül a gyanú, hogy más bebörtönzött emberek is hasonló helyzetben vannak. 

Rovatok