Index Vakbarát Hírportál

15 ezer új megbetegedést regisztráltak csak Floridában

2020. július 12., vasárnap 17:45 | aznap frissítve

Összesen 15 300 új koronavírusos megbetegedést regisztráltak csak Florida államában az Egyesült Államokban.

Ha Florida egy ország lenne, akkor az új megbetegedések számában a negyedik ország lenne a sorban, az Egyesült Államok, Brazília és India után. Ez a szám leköröz minden európai országot, sőt, majdnem 3000 megbetegedéssel több, mint az eddig mért amerikai rekord, a 12 847 megbetegedés New York államában, április 10-én.

Florida kormányzója, Ron DeSantis elrendelte, hogy zárjanak be a bárok az államban, de egyelőre még azt nem tették kötelezővé, hogy az emberek maszkot hordjanak. A Disney World, az állam egyik nagy látványossága most szombaton nyílt meg.

Florida állama főleg a tengerpartjairól híres, és arról, hogy különösen magas az idősek aránya itt, akik különösen veszélyeztetettek a járványban.

A republikánusok gyűlését szintén Florida államban, egész pontosan Jacksonville-ben tartanák idén augusztus 24-én. Hivatalosan itt jelentenék be, hogy Donald Trump amerikai elnök a republikánus párt elnökjelöltje az idei elnökválasztáson.

A cikk írásának pillanatáig az Egyesült Államokban összesen 3 379 896 megbetegedést regisztráltak. Másfél millió ember meggyógyult, de 137 ezren belehaltak a fertőzésbe.

(Reuters)

Borítókép: Strandolók a Jacksonville-i tengerparton július 4-én. AFP/ Sam Greenwood  / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP.

Rovatok