Index Vakbarát Hírportál

Visszavonták a külföldi hallgatókat hazaküldő törvényt az USA-ban

2020. július 14., kedd 23:22

Az Egyesült Államokban visszavonták azt a tervezetet, amely szerint az ősztől a külföldi diákok nem tanulhattak volna olyan egyetemeken, amelyeken a koronavírus-járvány miatt csak online oktatás folyik. Ezt egy bostoni szövetségi bíróság jelentette be kedden, írja a CNN.

Az amerikai bevándorlási hivatal (ICE) múlt heti döntése szerint a külföldi egyetemistáknak vagy el kellett volna hagyniuk az Egyesült Államokat, vagy át kellett volna iratkozniuk egy személyes oktatást folytató egyetemere. Ez több mint egymillió nemzetközi hallgatót érintett volna. A Trump-adminisztráció azonban most visszavonta ezt, a CNN információ szerint a Fehér Házban egyesek úgy vélték, hogy a javaslatot rosszul készítették elő, és nem megfelelően hajtották végre.

Más források szerint a Fehér Házban most arra készülnek, hogy a szabály csak az új hallgatókra vonatkozzon, és a régieket ne érintse. A egyetemek és külföldi hallgatóik most mindenesetre fellélegezhetnek egy darabig. A Rice Egyetem vezetője, David Leebron azt mondta, az eredeti elképzelés kegyetlen és megfontolatlan volt, ami nem szolgálta volna sem az egyetemek, sem az ország érdekét.

Rovatok