Index Vakbarát Hírportál

85 csecsemőt fertőzött meg a koronavírus Texasban

2020. július 19., vasárnap 12:46 | aznap frissítve

Texas tengerparti településein 85 csecsemő van a koronavírus-fertőzöttek között – közölte egy egészségügyi illetékes. Annette Rodriguez, Corpus Christi Nueces megye tisztifőorvosa a hét végén elmondta, hogy a 85 gyerek mind egyévesnél fiatalabb, de további részleteket nem közölt arra vonatkozóan, hogyan fertőződhettek meg, írja az MTI.

„Ezek a babák még az első évüket sem töltötték be. Kérjük, állítsák le a betegség terjesztését azzal, hogy a szükséges utazásokat leszámítva otthon maradnak, betartják a közösségi távolságtartást, és nyilvános helyen maszkot viselnek” – mondta a tisztifőorvos. Texas állam republikánus kormányzója is azt kérte, hogy viseljenek az emberek maszkot, hogy elkerülhető legyen egy újabb karantén, amit nem zárt ki.

Texasi egészségügyi vezetők jelentése szerint szombaton immár az ötödik egymást követő napon meghaladta a tízezret az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma, és újabb 130 ember halt bele a betegségbe. Az amerikai államban a hivatalos adatok szerint a fertőzöttek száma 317 730, a halálos áldozatoké 3865. A fertőzöttek tényleges száma ennél feltehetően magasabb, mert sok embert nem teszteltek, és a kutatások szerint a fertőzöttek is lehetnek tünetmentesek.

A világon 14 288 689 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 601 549, a gyógyultaké pedig 7 997 870 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli adatai szerint. A világ leginkább fertőzött országa az Egyesült Államok, ahol közel 3,8 millióan kapták már el a vírust, és közel 143 ezren haltak bele. 

Rovatok