Index Vakbarát Hírportál

Lelőtték egy amerikai bírónő fiát, a férjét megsebesítették New Jersey-i otthonukban

2020. július 20., hétfő 10:18 | aznap frissítve

Vasárnap késő délután egy fegyveres lövöldözött a New Jersey-i kerületi bíró, Esther Salas otthonánál – írja az NJ.com. Salas a pincében tartózkodott, így nem sérült meg, de a 20 éves fiát és a férjét a támadó meglőtte. A fiuk belehalt a sérüléseibe, a férj válságos állapotban volt, de mostanra az orvosok már stabilizálták.

A lap forrásai szerint a fegyveres FedEx futárnak adhatta ki magát. Az elkövetőt végül megtalálták, a CNN-nek két hatósági forrás szerint fejbe lőtte magát.

Salast még Barack Obama jelölte a newarki pozícióra, a jelölést a szenátus 2011-ben fogadta el. Egy mexikói zsidó és egy kubai katolikus lányaként ő volt az első latin-amerikai női szövetségi bíró New Jersey-ben.

A bírónő korábban dolgozott a Grape Street Crips nevű banda kábítószercsempészes ügyén, és ő küldött börtönbe adócsalásért egy valóságshow-ban szereplő házaspárt. Nemrég a Deutsche Bank befektetői által indított ügyben bíráskodott, ami azért indult, mert a befektetők úgy látták, hogy a bank hamis és félrevezető állításokat tett a pénzmosás elleni szabályzatukban, és nem figyeltek eléggé a magas kockázatot jelentő ügyfelekre, köztük Jeffrey Epsteinre. 

Rovatok