Index Vakbarát Hírportál

Tálibok ölték meg a szüleit, a kamaszlány a családi Kalasnyikovval állt bosszút

2020. július 22., szerda 11:54

Egy kamaszlány hősiességét ünnepli Afganisztán szekuláris része. A híradások által meg nem nevezett fiatal lány ugyanis

a családi kalasnyikovval bosszulta meg a tálib szélsőségesek által meggyilkolt szüleit.

A BBC szerdai összefoglalója szerint a Gor tartományban élő családot a múlt héten keresték fel az Afganisztán több régiójában csaknem 20 évnyi háborúzás után is meghatározó befolyással bíró iszlamista szervezet tagjai, és a kormánnyal szimpatizáló nézetei miatt kivégezték a családfőt és feleségét is.

Azonban 14 vagy 16 éves (a híradások nem egyértelműek) ekkor felmarkolta és betárazta az otthon található AK-47-est, és két tálibot agyonlőtt, többeket pedig megsebesített. A szélsőségesek futásnak eredtek, de később egy megerősített különítményük visszatért, hogy revansot vegyenek a kudarcért (melynek keserűségét fokozta, hogy egy lánynak köszönhetik). Csakhogy ekkor már az egész faluközösség karabélyra kapott, és egy kormánypárti milíciával megerősítve kiverték a faluból a tálibokat.

A lányt és fiútestvérét később a a hatóságok a biztonság kedvéért kimenekítették a faluból, de a lány története – és Kalasnyikovval pózoló képe – bejárta a közösségi média afgán felületeit. Százával érkeznek az olyan posztok, hogy

tudjuk, hogy a szülőket nem lehet pótolni, de a bosszúd megnyugvást hoz nekik.

Rovatok