Index Vakbarát Hírportál

Kína egymilliárd dollár kölcsönt adna Latin-Amerikának vakcinára

2020. július 23., csütörtök 19:43 | aznap frissítve

Kína kész egymilliárd dolláros kölcsönt nyújtani latin-amerikai országoknak azért, hogy hozzájussanak a Covid-19 betegség ellen kifejlesztendő kínai vakcinához. A felajánlás a kínai külügyminisztertől érkezett, aki videókonferencián egyeztetett mexikói hivatali partnerével és a latin-amerikai és karibi térség 12 másik országa – Argentína, Barbados, Chile, Kolumbia, Costa Rica, Kuba, a Dominikai Köztársaság, Ecuador, Panama, Peru, Trinidad és Tobago és Uruguay – képviselőivel mexikóvárosi idő szerint szerda este.

A Kínában fejlesztés alatt álló vakcina a közjót fogja szolgálni, minél szélesebb körben hozzáférhetővé kell tenni – jelentette ki Vang Ji kínai külügyminiszter a mexikói külügyminisztérium csütörtöki tájékoztatása szerint. Jelenleg összesen nagyjából 150 olyan projekt fut szerte a világon, amelynek a célja a SARS-CoV-2 koronavírus elleni védőoltás kifejlesztése, ebből számos Kínában.

Peking a sajtóban „szájmaszk-diplomáciaként” emlegetett politikája részeként több latin-amerikai országnak is adományozott, illetve adott el orvosi eszközöket, többek között Mexikónak és Venezuelának. (MTI)

Rovatok