Index Vakbarát Hírportál

Dílereket fogott a rendőrség az éjjel

2020. július 31., péntek 08:59

Összehangolt rajtaütésben tartóztatott le öt, kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó embert a rendőrség Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megyében – olvasható a rendőrség honlapján.

A bűnszervezet egy újfajta, „kréta”, „kristály” és „hópihe” neveken ismert droggal kereskedett. 

A hatóságok öt embert tartóztattak le, három helyszínen: R. Róbert János 39 éves szolnoki, valamint Zs. Ernő 40 éves zagyvarékasi lakosok korábban lekapcsolt dílerek helyét vették át, B. Gábort sofőrként vett részt az üzletben, a gyöngyösi M. László kereskedett a kábítószerrel, a Jászapátiban elfogott S. Krisztián pedig több alkalommal vett drogot a dílerektől. 

Az akcióban a Ceglédi, a Gyöngyösi, a Szolnoki, a Jászberényi Rendőrkapitányság, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Támogató Osztály munkatársai, valamint a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei vettek részt, ez összesen 80 rendőrt jelent, de segítségükre volt három kutya is.

Az egyes helyszíneken több mint 2 millió forintot, egy kocsit, egy kisteherautót, 2 mobiltelefont, 107 darab, közel 1 kilogramm ékszert, mérleget, elektromos sokkolót, boxert, gázriasztó fegyvert foglaltak le. A dílerek körül M. László 2 kilogramm új pszichoaktív anyagot adott tovább, amelyen közel 4,5 millió forintot keresett, mellette még R. Róbert János szakított nagyot, ő 1,5 millió forint értékben adott el kábítószert.

A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság folytatja le.

Rovatok