Index Vakbarát Hírportál

Olaszországban duplájára nőtt, Ausztriában csökkent az új fertőzöttek száma

2020. augusztus 5., szerda 21:06

Olaszországban az előző napihoz képest a kétszeresére, 384-re nőtt az elmúlt 24 óra alatt koronavírussal újonnan diagnosztizáltak száma, és tízen meg is haltak a szövődmények miatt - írja az MTI.

Az Olaszországban a megbetegedettek száma összesítve 248 803-ra nőtt, az elhunytak száma 35 181-re emelkedett. Az intenzív osztályon kezeltek 41-en vannak, ami nem változott az elmúlt három napon. A megállapított új fertőzések számának a növekedése részben annak tudható be, hogy a korábbi napokhoz képest több, összesen 56 451 tesztet végeztek el - közölte az egészségügyi minisztérium.

Madridból azt jelentették, hogy egy nap alatt 1772 új fertőzést állapítottak meg, ami a legmagasabb adat azóta, hogy júniusban enyhítettek a járványügyi korlátozásokon. Az egészségügyi minisztérium közlése szerint az elmúlt 24 órában azonban csak egy ember halt bele a betegségbe. A fertőzöttek összesített száma 305 767-ra emelkedett.

Brit parlamenti képviselők szerint súlyos hibákat követett el a kormány a koronavírus-járvány kezdetén. A honatyák Boris Johnson kabinetjének teljesítményét jelentésben értékelték. A dokumentum szerint "erőteljesebb kezdeti intézkedésekkel valószínűleg le lehetett volna lassítani a ragály terjedését". Nagy-Britanniában szerdán 892 új fertőzöttet jelentettek, az előző napi 670-nek szemben. Az előző napi 65 új halálesettel szerdán már 46 364-et halálos áldozata volt a kórnak, a fertőzöttek száma meghaladta a 307 ezret. 

Csökken az  aktív koronavírus-fertőzöttek száma Ausztriában; az elmúlt 24 órában 1,6 százalékkal csökkent az  esetek száma, vagyis a vasárnapi adathoz képest hétfőn már 38-cal vannak kevesebben azok, akik még nem gyógyultak meg a fertőzés következményeiből.

A legtöbb aktív fertőzött Stájerország tartományban (546 fő) és Bécsben található (520 fő).

Folytatódik a kedvező tendencia Ausztriában:  eddig 15 274-en fertőződtek meg koronavírussal; 12 362 embert időközben gyógyulttá nyilvánítottak. Kórházi kezelésre 579-en szorulnak, közülük 140-en vannak intenzívosztályon. A betegség okozta szövődményekbe 549-en haltak bele. A koronavírus-tesztet 232,537 esetben végezték el. Az Egészségügyi Minisztérium közben bejelentette, hogy a március közepe óta érvényben lévő kijárási korlátozások ellenére megengedett a hozzátartozóknál, illetve a barátoknál tett privát látogatás.

A kijárási korlátozás a nyilvános helyekre vonatkozik; lehetőség van ugyanakkor egészségügyi sétára, illetve a szabad levegőn való tartózkodásra; ennek feltétele ugyanakkor, hogy a nem közös háztartásban élő személyektől legalább egy méteres távolságot kell tartani. Az április végéig érvényben lévő korlátozás esetleges feloldásáról, illetve meghosszabbításáról a hónap végéig döntenek. Az embereket ugyanakkor arra kérik, lehetőség szerint csökkentsék a személyes találkozásokat, a vírus újbóli terjedésének megakadályozása érdekében.   

Rovatok