Index Vakbarát Hírportál

Május óta nem volt ilyen magas a napi új fertőzöttek száma Németországban

2020. augusztus 6., csütörtök 13:47

A Robert Koch német közegészségügyi intézet csütörtöki bejelentése szerint 1045 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a megelőző 24 órában – május óta nem volt ilyen magas a napi új fertőzöttek száma az országban. 

Az MTI híre szerint július vége óta újra emelkedik a napi új fertőzöttek száma, bár egyelőre meg sem közelíti az április eleji csúcsot, amikor több mint hatezer új esetet regisztráltak naponta. Az aktív fertőzők száma is hetek óta növekszik. A szakértőket aggasztja, hogy – szemben a korábbiakkal – a fertőzések nem köthetők egy-egy góchoz, hanem az ország egész területén terjed a járvány.

Emiatt sokkal nehezebb lesz regionális óvintézkedésekkel megfékezni a koronavírust – figyelmeztettek. Németország több tartományában a következő héten megkezdődik az iskola, ami kedvezhet a járvány terjedésének. A kockázatos területekről hazatérő nyaralók is potenciális veszélyforrást jelentenek.

Jens Spahn német egészségügyi miniszter csütörtökön azt kérte a lakosságtól, hogy továbbra is tartsák be a fizikai távolságtartásra, a maszkviselésre és a higiéniára vonatkozó szabályokat. A miniszter hangsúlyozta, jelenleg a családi ünnepségek és a munkahelyek jelentik a fertőzések elsődleges forrását. „A világjárvány még nem ért véget" – figyelmeztetett a tárcavezető.

Szombattól koronavírus-teszt elvégzésére kötelezik azokat, akik kockázatos térségekből térnek vissza Németországba – jelentette be Spahn.

Rovatok