Index Vakbarát Hírportál

Trump floridai üdülőjének kertjébe mászott be három tinédzser, akiknél egy Kalasnyikov is volt

2020. augusztus 6., csütörtök 06:15 | aznap frissítve

Három tizenéves fiú véletlenül épp Donald Trump amerikai elnök floridai üdülőjének kertjébe mászott be rendőrök elől menekülve, ráadásul hátizsákjukban egy Kalasnyikov karabéllyal és 14 töltött tárral, írja az MTI a Palm Beach-i rendőrség közlése alapján.

A 15 éves fiúk autóban ücsörögtek Trump Mar-a-Lago üdülőjétől három kilométerre, amikor felfigyelt rájuk egy rendőrjárőr. A fiúk gázt adtak, és elszáguldottak az elnöki üdülő felé. Odaérve észrevettek egy másik, éppen igazoltatást végző rendőrjárőrt, és azt hitték, hogy már útzárat is elrendeltek miattuk. Vészfékezéssel megálltak, és kiugorva kocsijukból, lélekszakadva bemásztak Trump üdülőjének kertjébe. A rendőrség helikoptert és kutyát is bevetve hamarosan elfogta a triót, amely nem tanúsított ellenállást.

"Fogalmuk sem volt, hogy hova bújtak el" - mondta a rendőrség szóvivője. A fiúk a karabélyról azt vallották, az nem az övék, csak találták. A történtek ellenére a szóvivő szerencsésnek mondta a fiúkat, mert ha épp az üdülőben lett volna az elnök, vagy családtagja, akkor a biztonsági őrök akár agyon is lőhették volna az illetéktelen behatolókat.

Így sem jártak túl jól: lőfegyverrel történt betörésért állhatnak bíróság elé, a tárgyalásukat pedig fiatalkorúak börtönében kell megvárniuk.

Az üdülő egyébként nyáron zárva van.

Rovatok