Index Vakbarát Hírportál

Trump repülőgépe majdnem ütközött egy drónnal

2020. augusztus 18., kedd 20:26 | aznap frissítve

Donald Trump amerikai elnök gépébe majdnem beleszállt egy drón, amikor vasárnap este közeledni kezdett Washington légi bázisához, legalábbis az Air Force One fedélzetén tartózkodók közül többen ezt állították.

A sárga és fekete színű, kereszt alakú eszköz a repülőgép jobb oldalán közeledett, ezt több utas is látta nem sokkal azelőtt, hogy a gép nem sokkal este 6 előtt landolt Marylandben.

A White House Military Office megerősítette Twitteren, hogy észlelték és vizsgálják a helyzetet. 

Sebastian Smith azt írta Twitter posztjában, bár ő maga nem szakértője a témának, de valóban ijesztő közelségbe került egy tárgy, ami valószínűleg egy drón volt, az amerikai elnök gépéhez.

A jelenleg hatályos szövetségi szabályozás szerint a drónoknak a kezelőjük látóterén belül kell lenniük, nem magasabban 400 lábnál (122 méter) a földtől. Bár a legnépszerűbb drónokat már olyan szoftverek mozgatják, amik megakadályozzák, hogy túl hosszú útra kóricáljanak, az amerikai kormány jelentése szerint még így is több incidenst okoznak a légtérben.

Voltak már korábban olyan esetek, amikor drónok beleszálltak repülőgépekbe, de ezek nem okoztak komoly baleseteket és sérüléseket.

(Bloomberg)

Rovatok