Index Vakbarát Hírportál

Egyetlen lövés nélkül 9 millió eurót raboltak el fegyveresek egy pénzszállítóból Lyonban

2020. augusztus 28., péntek 19:36 | aznap frissítve

Megtámadtak és kiraboltak fegyveresek egy pénzszállító furgont pénteken a közép-franciaországi Lyonban, amikor az a francia jegybank helyi székhelyétől elindult – erősítette meg pénteken a helyi ügyészség a Progres című regionális lap értesülését. 

A rablók 9 millió eurót vittek el, ami körülbelül 3,1 milliárd forintnak felel meg. A támadásban senki nem sérült meg. Az ügyészség bűnszövetkezetben elkövetett fegyveres rablás miatt indított eljárást, írja az MTI.

A rendőrséget reggel 9 órakor értesítették a környéken lakók. Szemtanúk elmondása szerint két autóval érkeztek a fegyveresek, akik elállták a Banque de France épülete elől induló furgon útját, majd kipakolták belőle a pénzzel teli zsákokat – közölték rendőrségi források.

A támadók a helyszínen felgyújtották a két autót, amelyekkel érkeztek, majd két másik kocsival menekültek el. Később ezeket is kiégve találták meg a rendőrök Lyon déli részén. A rablás során egyetlen lövés sem dördült el.

Ez volt a legjelentősebb pénzrablás Franciaországban 2009. november óta. Akkor szintén Lyonban, szintén a Loomis pénzszállító cég furgonját rabolták ki. A jármű sofőrje, Toni Musulin egyszerűen eltűnt a rábízott 11,6 millió euróval. A rendőrök néhány nappal később az összegből mintegy 9 millió eurót megtaláltak egy, az elkövető által álnéven bérelt haszonjárműben.

Rovatok