Index Vakbarát Hírportál

Fenyegető leveleket kap a Kína-kritikus képviselő

2020. szeptember 2., szerda 19:31

A brit konzervatív képviselő, Tom Tugendhat név nélküli fenyegető leveleket kap Hongkongból otthoni címére. Tugendhat úgy gondolja, hogy Kína próbálja megfélemlíteni kritikus nyilatkozatai miatt.

Tugendhat képviselő az egyik leghangosabb konzervatívként hallatta hangját az ellen, hogy a Huawei bevonódjon az Egyesült Királyság 5G hálózatának kiépítésébe. Véleményének már jóval azelőtt hangot adott, hogy a brit kormány elrendelte a Huawei 5G eszközeinek betiltását, és eltávolítását 2027-ig.

Egyelőre nem világos, hogy összesen hány darab fenyegető levelet a küldtek eddig a képviselőnek. Twittere alapján már több ilyen eset is történt vele. A megosztott levél zavaros szövege a következőket írja:

Kedves Uram! Kérem segítsen kiűzni ezt a gyűlöletet és Kína ellenes retorikát Tom Tugendhat-ből. Habár jót akar, Istenenem, kérlek mutasd meg neki fényességed és szereteted. Találjon megnyugvást megismerésedben. Miatyánk, tégy a Földön ahogy akarsz és legyen meg a te akaratod. Űzd el a félelmet és veszélyeket. Engedd meg Tomnak, hogy szeretetet beszéljen az Egyesült Királyság külpolitikájába és fordítson hátat a további gyűlölködésnek. 

Rovatok