Index Vakbarát Hírportál

Kevesebb az új fertőzött Bulgáriában

2020. szeptember 7., hétfő 11:18 | aznap frissítve

Bulgáriában 39 ember kapta el a koronavírus fertőzést tegnap, 57-tel kevesebben, mint 24 órával korábban – közölte hétfőn információs honlapján az egészségügyi minisztérium.

Bulgáriában jelenleg  17 089 fertőzöttet regisztráltak.

Az elmúlt 24 órában öt ember halt bele a koronavírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe, ezzel a halálos áldozatok száma 676-re nőtt. Jelenleg 766 beteget ápolnak kórházban, közülük 54-nek súlyos az állapota.

Bulgáriában eddig 12 157 ember gyógyult meg a Covid-19-betegségből.

Egy nap leforgása alatt 1407 koronavírus-tesztet végeztek az országban.

Bulgáriában hiány van egészségügyi dolgozókból, a járvány ideje alatt köztük 945-en kapták el a fertőzést.

Az első fertőzéses esetet március 8-án regisztrálták a balkáni országban, március 13-től május 14-ig pedig rendkívüli állapot volt érvényben. A helyébe lépő rendkívüli járványhelyzetet augusztus végén szeptember végéig meghosszabbították. A polgárok kötelesek betartani a távolságtartási szabályokat, zárt helyiségekben és közlekedési eszközökön védőmaszkot kell hordaniuk. Orvosok azt javasolják, hogy a szabad ég alatt tartott tömegrendezvények idején is viseljenek maszkot.

A rendkívüli járványhelyzet meghosszabbításának célja a bolgár kormány indoklása szerint, hogy ne terheljék túl az egészségügyi ellátórendszert a várható influenzaszezon előtt.

Rovatok