Index Vakbarát Hírportál

Több mint négyezer életet követelt a koronavírus Romániában

2020. szeptember 9., szerda 15:45

Romániában minden egymillió lakosra 31 koronavírus-haláleset jut, ami több mint hétszerese az európai uniós átlagnak.

Romániában ismét több mint ötven koronavírusos beteg haláláról számoltak be a hatóságok szerdán, ezzel meghaladta a négyezret a járvány halálos áldozatainak száma – adta hírül az MTI.

A stratégiai kommunikációs törzs szerdai összesítésében szereplő 51 haláleset csaknem húsz százalékkal meghaladja az utóbbi két hét átlagát. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adatai szerint az EU-ban lakosságarányosan továbbra is

ROMÁNIÁBAN A LEGMAGASABB A KORONAVÍRUS-FERTŐZÉSNEK TULAJDONÍTHATÓ HALÁLOZÁSI RÁTA.

Az utóbbi két hétben Romániában minden egymillió lakosra 31 koronavírus-haláleset jutott, ami több mint hétszerese az európai uniós átlagnak. Az utóbbi 24 órában újabb 1271 embernél mutatták ki a koronavírust Romániában, ami nyolc százalékkal magasabb az utóbbi két hét átlagánál, de nem lóg ki a sorból. Az országban immár több mint egy hónapja egyenletesnek mondható a járvány terjedési üteme, a napi fertőzések átlaga pedig 1200 körül mozog a tesztek számának függvényében. Az országban több mint 98 ezer fertőzést regisztráltak a járvány kezdete óta, a fertőzöttek közül 41 ezret gyógyultnak nyilvánítottak. Az ismert aktív esetek közül 7137 beteget kezelnek kórházban, a súlyos esetek száma pedig egy hete folyamatosan – de nem számottevően – csökken: jelenleg 459-en szorulnak intenzív kezelésre.

(Borítókép: Egészségügyi dolgozó látogatja meg a romániai Victor Babes kórházban tartózkodó koronavírusos beteget Temesváron 2020. július 18-án. Fotó: Daniel Mihailescu / AFP)

Rovatok