Index Vakbarát Hírportál

Trump kritizálta az amerikai hadsereget

2020. szeptember 10., csütörtök 06:38

Donald Trump precedens nélküli kritikát intézett az amerikai hadsereg vezetőihez, akiket nem mellesleg ő nevezett ki. Azzal gyanúsítja saját kinevezettjeit, hogy csak azért indítanak háborúkat, hogy a honvédelmi eszközöket, fegyvereket, járműveket gyártó cégek profitját növeljék.

Nem mondom, hogy a hadsereg szerelmes belém – a katonák azok, a Pentagon topvezetői valószínűleg nem, mert ők semmi mást nem akarnak csinálni, mint háborúzni azért, hogy boldoggá tegyék azt a sok csodálatos céget, amelyek bombákat, repülőket és minden mást gyártana.

– nyilatkozta Donald Trump hétfői sajtótájékoztatóján a Fehér Házban.

A védelmi szerv tisztviselői a CNN-nek azt mondták, hogy Trump nyilatkozata az elnök és a Pentagon egyre feszültebbé váló kapcsolatának a jele. 

John Kirby, a CNN elemzője és nyugdíjazott ellentengernagya az Egyesült Államok Haditengerészetének a következőket mondta az elnök támadásairól:

Az elnök megjegyzései nem kizárólag lealacsonyítják a katonai vezetők munkáját, hanem alapot ad a megvetésnek és értelmetlenségnek, amit részéről próbál letagadni.

Trump egyébként többször is eldicsekedett azzal, hogy jelentősen növelte a hadsereg költségvetését, úgy emlegetve a növelést, mint a legszebb példáját az amerikai hadsereg támogatásának.

Rovatok