Index Vakbarát Hírportál

Több demonstráción tüntetők tucatjait vették őrizetbe Minszkben

2020. szeptember 12., szombat 19:41

Nem csitul a fehérorosz tüntetéshullám. A fehérorosz biztonsági szervek 32 tüntetőt vettek őrizetbe a demonstrációkon pénteken, Minszkben, közülük 18-at vizsgálati őrizetben tartanak –közölte Olha Csemodanova belügyminisztériumi szóvivő a tárca Telegram-csatornáján. Ugyanakkor az ellenzéki Koordinációs Tanács közölte: folytatják a munkát. Az elnökség összetétele változatlan marad – írta az MTI.

Korábban gyakorlatilag az elnökség összes tagját letartóztatták a hatóságok „illegális tevékenység” címén vagy az ország elhagyására kényszerítették őket. Voltak, akik az üldözés miatt önszántukból távoztak Fehéroroszországból. A közleményben megerősítik a Koordinációs Tanács korábbi fő követeléseit, az erőszak beszüntetését, a vétkesek felelősségre vonását, a politikai foglyok szabadon engedését és új, tisztességes választások megrendezését.

A tut.by független fehérorosz hírportál arról számolt be, hogy szombaton több száz nő vonult utcára Minszkben Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök lemondását követelve, a biztonsági erők legalább 30-at őrizetbe vettek közülük.
    

Rovatok