Index Vakbarát Hírportál

A Jobbik miatt bírálja a baloldalt egy izraeli képviselő

2020. szeptember 13., vasárnap 19:21

A Likud képviselője szerint képmutatás, hogy az izraeli baloldalt nem zavarja a magyar baloldal választási összefogása a Jobbikkal.

Osnat Mark, a Likud párt parlamenti képviselője a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében bírálta az izraeli baloldalt a magyar baloldallal való kapcsolataiért − közölte az MTI. Az izraeli parlamenti képviselőnő arra utalt, hogy az október 11-i észak-magyarországi időközi parlamenti választáson a magyar ellenzéki pártok támogatásával, közös jelöltként indul a jobbikos Bíró László.

Emlékeznek arra, hogy a Tamar Zandberg (a baloldali liberális Merec párt politikusa) azt mondta, hogy „a Likud nácikkal cimborál”? Nos, itt vannak Tamar Zandberg barátai a magyar baloldalon, akik egy határozottan antiszemita neonáci párt jelöltjét támogatják 

− írta a Likud politikusa.

Október 11-én rendkívüli országgyűlési választás lesz egy észak-magyarországi választókerületben, miután elhunyt a korábbi képviselő. A magyar baloldal támogatni fogja a borzalmas antiszemita neonáci Jobbik párt jelöltjét. Mert a dolgok így állnak: vannak baloldaliak, akik antiszemitizmusról siránkoznak, egyesek pedig siránkoznak és egy antiszemita párt jelöltjét támogatják. Baloldali logika? Baloldali képmutatás? Önök fogják eldönteni

− fogalmazott az izraeli képviselő.

Augusztus végén a Magyar Nemzet írt arról, hogy a tiszaújvárosi időközi parlamenti választáson induló ellenzéki jelölt Bíró László korábban Facebook-oldalán antiszemita kijelentéseket tett. Az ellenzéki jelölt bocsánatot kért szavaiért, a kormánypártok viszont nem fogadták el a bocsánatkérést, a jobbikos politikus megjegyzéseit felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezték.

Rovatok