Index Vakbarát Hírportál

Újabb 2500 koronavírusos megbetegedést regisztráltak Ukrajnában

2020. szeptember 13., vasárnap 13:44

A vasárnapi adatok alapján 154 335 főre nőtt a fertőzöttek száma Ukrajnában, közülük mindeddig csaknem 69 ezren gyógyultak meg és 3178 ember vesztette életét – adta hírül az MTI.

Szombaton a legtöbb új beteget, 310 főt, továbbá három újabb halálos áldozatot a fővárosban, Kijevben jegyezték fel. A főváros már az ország lefertőzöttebb területévé vált, megelőzve a nyugat-ukrajnai Lvivi területet. Kijevben jelenleg az azonosított fertőzöttek száma 17 261, az elhunytaké 269, Lviv megyében pedig a járvány kezdete óta 16 914 beteget azonosítottak, közülük 472 ember halt meg.

Tízezer lakosra számítva a legtöbb aktív beteg jelenleg három nyugat-ukrajnai régióban, Lviv, Ivano-Frankivszk és Csernyivci térségekben van.

Kárpátalján a jelenlegi adatok alapján eddig 8625 fertőzöttet azonosítottak, az elhunytak száma eggyel 283 főre nőtt. A járvány kezdete óta 3697 ember gyógyult ki a vírusos betegségből.

Ukrajnában egy úgynevezett adaptív (alkalmazkodó) rendszer van érvényben, a tesztek és a kórházak leterheltsége alapján szinte egyik percről a másikra sorolja a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) a régiókat négy színes (vörös, narancs, sárga és zöld) zónába. A tartományi vezetésnek nincs ellene fellebbezési joga, csak szigoríthat a központi direktíván.

Rovatok