Index Vakbarát Hírportál

Először posztolt rosszulléte óta Navalnij

2020. szeptember 15., kedd 18:46

Felépülése után haza akar térni Oroszországba az ellenzéki politikus.

Kómába esése óta először osztott meg üzenetet kedden az Instagramon Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus.

Sziasztok, Navalnij vagyok. Hiányoztok. Még mindig szinte semmire sem vagyok képes, de tegnap már egész nap önállóan lélegeztem. Teljesen önállóan. Semmilyen külső segítséggel, még egy egyszerű szelep sem volt a torkomban. Nagyon tetszett. Csodálatos, sokak által alulértékelt folyamat ez. Ajánlom. 

Mintegy 1,7 millió követőjének a 44 éves politikus egy fotót is mellékelt üzenetéhez. A kép a kórházi ágyon ábrázolja, szájmaszkot viselő családja körében.

Navalnij szóvivője, Kira Jarmus a Twitteren közölte, hogy Putyin legismertebb bírálója a mérgezés ellenére is haza akar térni.

Furcsa számomra, hogy valaki másként gondolja. Még egyszer mindenkinek megerősítem: sohasem mérlegeltünk más lehetőséget.

Alekszej Navalnij ügyében már az orosz hatóságok is elkezdtek nyomozni. Dimitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kifogásolta, hogy Moszkva még mindig nem kapta meg az ellenzéki politikustól vett mintákat. A német szövetségi kormány hétfőn jelentette be, hogy Svédországban és Franciaországban végzett vizsgálatok is novicsokot mutattak ki a Navalnijtól vett mintákban.

Rovatok