Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó Péter szerint a közel-keleti béke állíthatja meg a migrációt

2020. szeptember 15., kedd 16:53

Szijjártó Péter szerint a közel-keleti béke és stabilitás a biztosítéka, hogy ne induljanak újabb migrációs hullámok Európa irányába, ezért Magyarország továbbra is támogatja az Egyesült Államok erőfeszítéseit a közel-keleti béke megteremtése érdekében.

A magyar kormány a békefolyamatra vonatkozó amerikai tervek támogatását várja a nemzetközi politikai szervezetektől, az Európai Uniótól is – mondta a miniszter az MTI-nek, mielőtt a Fehér Házban találkozott Robert O’Brien amerikai nemzetbiztonsági tanácsadóval és Mark Meadowsszal, Donald Trump elnök kabinetfőnökével.

„Világos, hogy Donald Trumpnak személyesen, illetve az amerikai elnöki adminisztrációnak elképesztően nagy a szerepe ebben a kérdésben, Trump elnöknek is jár a nagyrabecsülés és a köszönet” – fogalmazott a külügyminiszter.

Szijjártó Péter egyezményt ír alá a Virgin Galactic űripari vállalattal, amelynek köszönhetően a szektorban tevékenykedő magyar cégek szoros tudományos-mérnöki-műszaki együttműködésre kapnak majd lehetőséget.

Szijjártó Péter egyedüli európai uniós külügyminiszterként vesz részt az Izrael és az Egyesült Arab Emírségek, valamint Bahrein közötti békemegállapodás aláírási ceremóniáján. Találkozik Jared Kushnerrel, Donald Trump vejével és közel-keleti főtanácsadójával is.

Rovatok