Index Vakbarát Hírportál

Donald Trump: Rasszizmus nincs, koronavírus elleni vakcina viszont mindjárt lesz

2020. szeptember 16., szerda 12:53 | aznap frissítve

Az amerikai elnök az ABC televízió által szervezett közönségtalálkozón elutasította azt az állítást, hogy faji megosztottság jellemezné az Egyesült Államokat. Bár tragikusnak nevezte a kentuckyi Brionna Taylor és a minneapolisi George Floyd rendőri intézkedés közben bekövetkezett halálát, az amerikai elnök úgy vélekedett, hogy a probléma nem rendszerszintű. 

A rendőrség remek munkát végez, a rendőrök 99 százaléka nagyszerű ember, és az erőszakosan fellépő rendőrök is többnyire csak azért alkalmaznak fojtófogást, mert rendkívül rövid idő alatt kell döntést hozniuk.    

A rendezvényen a meghívott vendégek egyike azt firtatta, miért próbálta az elnök kicsinyíteni a  koronavírus-járvány súlyosságát, ami rendkívül sok áldozatot szed a nem fehér amerikaiak körében. Donald Trump szerint viszont éppen hogy gyors és hathatós intézkedéseket hozott.

A Kínából és az Európából érkező beutazások megtiltásával sok amerikai életét sikerült megmenteni. Ha nem hoztam volna meg ezt a döntést, akkor többezernyi, vagy még annál is több életet veszítettünk volna el.     

Az elnök arról is beszámolt, hogy a koronavírus elleni vakcina akár heteken belül készen lehet. Szerinte nagyon közel állnak hozzá, hogy meglegyen az oltóanyag.     

Rovatok