Index Vakbarát Hírportál

Magyarországi látogatásra hívta meg Orbán Viktor az új japán kormányfőt

2020. szeptember 16., szerda 12:56

Gratuláló levelet küldött Orbán Viktor miniszterelnök Szuga Josihide új japán kormányfőnek. Ebben méltatta a stratégiai együttműködéssé fejlődött magyar–japán barátságot, és budapesti látogatásra is meghívta az ázsiai ország vezetőjét – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szerdán a MTI-ben. 

Orbán Viktor hozzáfűzte: nagy várakozással tekint a közös munka elé, és bízik abban, hogy harminc év után újra Budapestre érkezik Japán miniszterelnöke, a találkozó új lendületet adhatna a magyar–japán kapcsolatoknak. 

A magyar miniszterelnök levele végén azt írta, őszintén kívánja, hogy a nehézségek ellenére Japán és Tokió kiváló házigazdája legyen az olimpiai játékoknak, és „sok japán és magyar sportsikert ünnepelhessünk 2021-ben”.

Borítókép: Szuga Josihide, a japán kormány főtitkára bemutatja a következő japán uralkodói korszak nevét a tokiói miniszterelnöki hivatalban tartott sajtótájékoztatón 2019. április 1-jén. Az új császár, a május elsején trónra lépő Naruhito uralkodása a 248. korszak lesz, amely a Reiva nevet kapta. MTI/EPA/Franck Robichon

Rovatok