Index Vakbarát Hírportál

Csehország: 3000 fölött az új fertőzöttek száma

2020. szeptember 18., péntek 12:04

Tovább romlik a járványhelyzet Csehországban, és meredeken nő a koronavírus-fertőzöttek napi száma. A laboratóriumi vizsgálatok csütörtökön 3130 személynél mutatták ki a vírus meglétét, a napi fertőzések száma így első ízben már a háromezret is meghaladta. 

Az aktív fertőzöttek száma túllépte a húszezret. A járvány márciusi kirobbanása óta Csehországban több mint 44 ezren fertőződtek meg, csaknem a háromötödük már kigyógyult betegségéből – írta a távirati iroda. 

Bár a betegség lefolyása az esetek túlnyomó többségében enyhe, gyorsan emelkedik a kórházi kezelésre szorulók és a súlyos állapotban lévők száma is. Csütörtökön 413 beteg volt kórházban, közülük 91 állapotát súlyosnak minősítették az orvosok. Őket lélegeztetőgépre  kapcsolták. A Covid–19-betegség szövődményeibe eddig 489 ember halt bele, közülük négyen csütörtökön.


Adam Vojtech cseh egészségügyi miniszter a közszolgálati rádiónak nyilatkozva elismerte: a járványhelyzet egyre romlik, és nem kizárt, hogy újabb országos óvintézkedésekre lesz szükség. Azzal kalkulálnak, hogy szeptemberben akár 70 ezren is megfertőződhetnek a koronavírussal. 

Rovatok