Index Vakbarát Hírportál

Kegyelmet ajánlottak Julian Assange-nak, ha kiadja a forrásait

2020. szeptember 18., péntek 20:37

Donald Trump nevében keresték meg a WikiLeaks alapítóját és win-win üzletet ajánlottak neki. Arra kérték, fedje fel a forrásait, amelyek miatt Hillary Clintont komoly veszteségeket szenvedett – állítja a Guardian.

Az ajánlat értelmében az ausztrál férfi bizonyos fokú kegyelemben részesül, ha nyilvánosságra hozza, honnan szivárgott ki a Demokrata Párt levelezése. Ajánlottak volna neki egy megállapodást is, amely előnyös az ő és Donald Trump elnök számára is. A cél az lett volna, hogy tisztázzák az amerikai elnököt, és eloszlassák a gyanút, hogy az orosz titkosszolgálatnak köszönheti a 2016-os választási győzelmét.

Julian Assange ügyvédje, Jennifer Robinson bíróság előtt beszélt arról, hogy Donald Trump képviselője felkereste védencét Ecuador londoni nagykövetségen. Az ajánlatot a republikánus képviselő,  Dana Rohrabacher és Donald Trump tanácsadója, Charles Johnson készítette el. 

A Fehér Ház szóvivője gyorsan cáfolta a hírt, Dana Rohrabacher pedig szintén tagadta a találkozó tényét. – Soha nem tettem ilyen ajánlatot Julian Assange-nak, soha nem beszéltem hasonló témáról az elnökkel. Azt azonban mondtam neki, hogy amennyiben tényeket és bizonyítékokat ad nekem arról, kik szivárogtatták ki a Demokrata Párt e-mailjeit, azonnal felhívom az elnököt, és arra kérem, hogy kegyelmezzen meg neki – mesélte a Putyin-szimpátiájáról ismert republikánus politikus. 

Rovatok