Index Vakbarát Hírportál

Trump: Ha Biden győz, akkor Kína győz

2020. szeptember 18., péntek 09:05

Az amerikai kormányzat a farmereknek adott eddigi több tízmilliárd dolláros segítséget további azonnali 13 milliárd dollárral egészíti ki – jelentette be Donald Trump amerikai elnök csütörtök este a Wisconsinban tartott választási nagygyűlésén.

Az újraválasztására készülő elnök az idén már ötödször járt kampányúton a közép-nyugati Wisconsinban, amely billegő állam, vagyis az ott élők nem egyértelműen republikánusok vagy demokrata párti szavazók. Négy évvel ezelőtt Trumpnak sikerült győznie Wisconsinban, ahol addig inkább a demokrata párti politikusok és politikusjelöltek voltak az erősebbek.

Az alig ötezer lelket számláló Mosinee városkában rengetegen voltak a nagygyűlésen, és az elnök beszédét többször is szűnni nem akaró taps szakította meg. Donald Trump azonban nemcsak anyagi segítséget helyezett kilátásba és munkahelyteremtést ígért, hanem erőteljesen bírálta demokrata párti kihívóját, Joe Bident is.
Emlékeztetett arra, hogy az előző, Barack Obama vezette kormányzat, amelynek alelnöke Biden volt, tömegesen szervezett ki amerikai munkahelyeket külföldre, és szerinte Biden „kiárusította” az amerikai Közép-nyugat iparát. Mint mondta:

A karrierjét annak szentelte, hogy a tengerentúlra vigye a wisconsini munkahelyeket, kiszervezze a gyárakat, végeláthatatlan és nevetséges háborúkba rángasson bele bennünket, és a gyermekeitek jövőjét felajánlja Kínának. 

Nagyon egyszerű: ha Biden győz, akkor Kína győz

(MTI)

Rovatok