Index Vakbarát Hírportál

Trump kampánya visszautasítja, hogy az elnök 1997-ben erőszakoskodott egy nővel

2020. szeptember 18., péntek 14:37

A Guardian csütörtökön közölt riportot egy Amy Dorris nevű volt modellel, aki azt állította, hogy Donald Trump az 1997-es US Open tenisztornán szexuálisan zaklatta őt. Dorris története arról szólt, hogy Trump – aki akkor New York egyik milliárdos nagyvállalkozója és a társasági élet ismert embere volt – a stadion egyik mellékhelyiségében támadt rá és erőszakkal meg akarta csókolni őt. Az akkor 24 éves nő állítólag nem tudta kiszabadítani magát Trump öleléséből.

Ahogy a brit lapnak fogalmazott

Egész egyszerűen letolta a nyelvét a torkomon. A fogaimmal próbáltam visszatartani. Úgy gondolom, fájhatott neki. 

Történetét Amy Dorris azzal próbálta alátámasztani, hogy bemutatta a belépőjegyét az 1997. szeptember 5-i US Open-rendezvényre. Az azonban nem derült ki, hogy a jelenleg Floridában élő, kétgyermekes nőt mi késztette arra, hogy csaknem negyed századdal később előadja a történetet. A The Guardian közzétett két fotót is, amely a teniszbajnokságon készült, és amelyen Trump, Dorris és két másik ember látható.

Trump ügyvédjei határozottan visszautasították a lapban megjelenteket.

Jenna Ellis, a Trump-kampány jogi tanácsadója közleményében azt írta: „Ezek az állítások teljesen hamisak. Minden rendelkezésre álló jogi eszközt igénybe fogunk venni, hogy felelősségre vonjuk a Guardiant a megalapozatlan történet rosszhiszemű megjelentetéséért.” 
   

Rovatok