Index Vakbarát Hírportál

A MÁV Istvántelki Főműhelyének képével támadja Bident egy Trump-párti kampányfilm

2020. szeptember 21., hétfő 16:39

Joe Biden túlságosan gyenge ahhoz, hogy amerikai munkahelyeket mentsen meg – szerepel a felirat abban a kampányfilmben, amelyet egy Donald Trump-párti super PAC (politikai adománygyűjtő és lobbiszervezet), az America First  hozott nyilvánosságra nemrég. A november 3-i elnökválasztás előtti kampányban elhangzó vád szépséghibája csak az – hívja fel a figyelmet a CBS News –, hogy a háttérben látható elhagyatott épület nem mondjuk valamelyik detroiti gyárat, hanem a MÁV budapesti, Istvántelki Főműhelyét mutatja.

A főváros IV. kerületében, az Elem utcában fekvő épület Magyarország legnagyobb vasúti járműjavítójának adott otthont egykor. A felvételt az America First a szabad felhasználású Shutterstock adatbázisból töltötte le, készítője, Svéd Olivér a CBS kérdésére megerősítette, hogy a járműjavítót lehet látni rajta. Azt nem tudta, hogy a felvételt mire fogják használni, de a képeit sokszor töltik le az Egyesült Államokban – fűzte hozzá.

Az America First nem reagált a CBS News megkeresésére, hogy miért szerepel magyarországi helyszín egy amerikai elnökválasztási kampányfilmben.

Donald Trump kampányában nem ez az első malőr. Az ABC News adta hírül, hogy „a nagy amerikai visszatérést” hirdető reklámban sikerült elhelyezni egy ukrajnai raktárépületet, szeptember 8 és 12. között pedig a republikánus elnök hivatalos kampányának az adománygyűjtő szervezete szólított fel amerikai katonák támogatására úgy, hogy az ezt kísérő kisfilmben orosz Mig-29-es vadászgépeket és orosz katonákat lehetett látni.

Rovatok