Index Vakbarát Hírportál

A bajor miniszterelnök arra kéri a Bayern München-drukkereket, hogy ne utazzanak el a budapesti Szuperkupa-meccsre

2020. szeptember 21., hétfő 16:48 | aznap frissítve

A Bayern München labdarúgócsapatának szurkolói ne utazzanak el a csütörtöki, budapesti, Sevilla elleni Szuperkupa-mérkőzésre. Ezt maga a bajor miniszterelnök kéri a német sztárcsapat drukkereitől a koronavírus-járvány miatt. Markus Söder azt mondta: 

A gyomrom görcsbe rándul, ha a Szuperkupa-döntőre gondolok. Budapest rizikós hely, nagyon óvatosnak kell lennünk, nem kockáztathatjuk, hogy ez legyen a futball Ischglje.

A  bajor kormányfő arra utalt, hogy a tiroli üdülőhely volt a járvány egyik gócpontja a síszezonban: egy április végi teszt szerint az ott lakók több mint 42 százaléka fertőződött meg a koronavírussal. Markus Söder hangsúlyozta, hogy azoknak a szurkolóknak, akik mégis elutaznak a Puskás Arénában rendezendő mérkőzésre, karanténba kellene vonulniuk hazatérésüket követően.

A Szuperkupáért csütörtökön este a Bajnokok Ligája címvédő Bayern München és az Európa-liga-győztes Sevilla csap össze. A koronavírus-járvány kitörése óta ez lesz az első találkozó az UEFA versenyrendszerében, amelyre beengednek nézőket. A Puskás Aréna nézőtéri kapacitásának harminc százalékában lehetnek szurkolók, ez 20 ezer nézőt jelent. 

Rovatok