Index Vakbarát Hírportál

A béketárgyalások alatt sem hallgatnak a fegyverek Afganisztánban

2020. szeptember 23., szerda 14:07

Az afgán biztonsági erők legkevesebb hét tagja és négy lázadó meghalt, legalább tizennégyen pedig megsebesültek két afgán tartományban kirobbant összecsapásokban – közölte helyi tisztségviselőkre és a kínai hírügynökségre hivatkozva az MTI.

Az északkeleti Kunduz tartományban öt kormánykatona meghalt és négy lázadó életét vesztette, amikor tálib szélsőségesek ellenőrző pontokat támadtak meg a Tádzsikisztánnal határos két körzetben. A lövöldözésben nyolc katona és négy lázadó is megsebesült. A helyi idő szerint kedd éjszaka kezdődött összecsapások másnap hajnalra véget értek. A történteket helybeli lakosok is megerősítették.

A támadás kiváltó oka a tálibok törekvése, hogy megszilárdítsák állásaikat a térségbeli kulcsfontosságú utak mentén, még mielőtt a béketárgyalások konkrét eredményeket hoznak.

A szélsőségesek továbbá a korábbiakhoz hasonló rajtaütésben megöltek két helyi afgán rendőrt és több másikat megsebesítettek a nyugat-afganisztáni Herát tartomány azonos nevű fővárosától délkeletre.

Rovatok