Index Vakbarát Hírportál

Németország új stratégiát dolgoz ki a vírus ellen

2020. szeptember 24., csütörtök 17:29

Németországban is újabb támadást indított a koronavírus. A teszttel igazolt új fertőzöttek száma 24 óra alatt 2143-mal emelkedett a Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) kimutatása szerint. A napi új fertőzöttek száma egy hónap alatt harmadszor lépte át a kétezres határt. Százezer lakosra vetítve 13,2 fertőzöttet mutattak ki az utóbbi hét napon. Ez az arány egy héttel ezelőtt még 11,5 volt, két hete pedig 9,9 – írta a távirati iroda.

Emelkedik a halálozások napi száma is: szerdáról csütörtökre már 19 halálesetet jegyeztek fel. 

járvány kezdete óta több mint 278 ezer ember szervezetében mutatták ki a vírust, és 9428 olyan halálesetet regisztráltak, amely összefügg a Covid–19-cel.

Angela Merkel kancellár jövő héten egyeztet a tartományi kormányfőkkel a védekezés új stratégiájáról, ennek egyik eleme lesz az úgynevezett antigéngyorstesztek alkalmazása. 

A bajor kormányfő három nappal ezelőtt arra kérte a Bayern München szurkolóit, hogy a járványhelyzet miatt ne utazzanak el a csütörtöki budapesti Szuperkupa-döntőre.

Eredetileg a Bayern München és a Sevilla csapata is három-háromezer jegyet oszthatott volna szét a szurkolói között, az andalúz gárda viszont csak ötszáz darabot kért. Pár napja még úgy tűnt, 2100 bajor drukker bizonyosan eljön a meccsre, de Markus Söder kérése után legfeljebb 1300 müncheni szurkoló szoríthat csapata sikeréért a Puskás Arénában.

(Borítókép: Ingyenes koronavírus-tesztet végeznek az utasokon a Vöröskereszt dolgozói Berlin központi pályaudvarán 2020. augusztus 18-án. Fotó: Filip Singer / MTI / EPA)

Rovatok