Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor: Magyarország ellenzi az átnevezett migrációs kvótát

2020. szeptember 24., csütörtök 14:06

Orbán Viktor szerint az Európai Bizottság szerdán bemutatott új migrációs és menekültügyi javaslatcsomagjában hiába nevezik át a kvótát másnak, attól még kvóta marad, és azt Magyarország ellenzi. A miniszterelnök erről Brüsszelben beszélt, miután lengyel és cseh kollégájával együtt másfél órán keresztül tárgyalt Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével – írta az MTI.

A Lengyelország brüsszeli uniós nagykövetségén Mateusz Morawiecki lengyel és Andrej Babis cseh miniszterelnökkel közösen tartott tájékoztatóján Orbán Viktor azt mondta, az új bizottsági migrációs javaslatcsomag tónusa jobb, mint a korábbi javaslatok voltak, azonban a bizottsági megközelítés nem változott. A javaslatcsomagot tekintve nincs áttörés. A kormányfő szerint az áttörés akkor következne be, ha elfogadnák azt a magyar javaslatot, hogy senki nem léphet be az Európai Unióba addig, amíg valamely tagállam a vonatkozó jogi eljárást lezárva be nem engedi az Unió területére.

(Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar Mateusz Morawiecki lengyel és Andrej Babis cseh miniszterelnök (j-b) az Európai Bizottság elnökével Ursula von der Leyennel folytatott találkozójukat követően tartott sajtótájékoztatón Brüsszelben 2020. szeptember 24-én. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán / MTI)

Rovatok