Index Vakbarát Hírportál

Nem tapasztaltak jelentős mellékhatást az orosz vakcinánál

2020. szeptember 28., hétfő 19:19

Oroszországban a napi új fertőzöttek száma már 8000 fölé kúszott az elmúlt 24 órában. Így már több mint egymillió-százötvenkilencezer az igazolt koronavírusos betegek száma. Az új esetek negyede tünetmentes. Oroszország a negyedik helyen áll a világon a kimutatott koronavírus-fertőzöttek számát tekintve az Egyesült Államok, India és Brazília után. Az aktív esetek száma meghaladja a 193 ezret, több mint húszezren hunytak el a kórban – írja a távirati iroda.

A Covid–19 elleni első orosz vakcinát kidolgozó Gamaleja Intézet hétfőn közölte, hogy az oltást eddig több mint ötezren kapták meg a klinikai kísérlet harmadik szakaszában, vagy a „polgári forgalomban”. Jelentős nemkívánatos tünetet vagy mellékhatást a vakcina leírásában foglaltakon felül senkinél nem észleltek.

Moszkvában hétfőtől érvényesek Szergej Szobjanyin polgármester ajánlásai, amelyek szerint mintegy ötezer vállalatnak lehetőség szerint ismét távmunkára kell átállítani az alkalmazottait, a 65 év felettieknek tanácsos otthon maradniuk.

Rovatok