Index Vakbarát Hírportál

A Trump-séró titka: 21 millió forint fodrászra

2020. szeptember 29., kedd 08:27 | aznap frissítve

A novemberi választáshoz közeledve élesedik az amerikai elnökválasztási kampány, és folyamatosan kerülnek nyilvánosságra új információk a jelöltekről, köztük néhány szó szerint hajmeresztő.

Az első az, hogy vannak, akik nem szeretik szülővárosában a New York-i származású Donald Trumpot. Ugyanis a The New York Times által megszerzett adóbevallásaiból érdekes dolgok derülnek ki.

A jelentős méretű dokumentum halmazból a  The Guardian szemezgetett. A meglepő eredmények nemcsak Trump üzleti ügyeiről, hanem az amerikai gazdaság érdekes működéséről is sokat elárulnak. Hogy ez a sommás megállapítás min alapszik? Nos azon, a tényen, hogy a híresen szigorú Internal Revenue Service (IRS), azaz az amerikai NAV, mindössze az adó-visszatérítést találta gyanúsnak Donald Trumpnak az elmúlt 20 évben benyújtott adóbevallásaiban. 

A több mint 500 (!) cégből álló hálózat, amelynek sok eleme Trump nevét viseli, meglepő titkokat rejt. 

De a java még csak most jön:

és a csattanó a végére, a Trump-birodalom négy éven belül lejáró kötelezettségek összege 

126 milliárd forint (421 millió dollár)!

Sajnos a kiszivárgott hírekből nem derül ki, hogy kinek tartozik az elnök, illetve egyes esetekben mennyi idő alatt került a megjelölt összeg elköltésre, egy dolog biztos, a régi mondásnak igaza van: „Ha egymillió forinttal tartozol a banknak, az a te gondod, ha 1 milliárddal, az a bank gondja.”

Rovatok