Index Vakbarát Hírportál

Megkezdődött az orosz vakcina tömeggyártása

2020. szeptember 29., kedd 21:50

Moszkvában kéthetes, október 5-től 18-ig tartó szünetet rendelt el az általános és középiskolákban kedden az új koronavírus-járvány terjedésének fékezése érdekében Szergej Szobjanyin polgármester. Emellett hétfőtől két hétre felfüggesztették a szabadidős és kiegészítő oktatási gyermekintézmények látogathatóságát.

A moszkvai filmszínházaknak a fogyasztóvédelmi felügyelet azt javasolta, hogy negyedóránként ellenőrizzék a termeket, és vezettessék ki a maszkot nem viselő nézőket – adta hírül a távirati iroda.

Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter közben bejelentette: megkezdődött a Gamaleja Intézet által kifejlesztett orosz vakcina tömeggyártása.

Az orosz fővárosban az elmúlt egy nap leforgása alatt 23 Covid–19-beteg halt meg, ez a legmagasabb szám július 15. óta. Moszkvában a járvány kezdete óta több mint 5200 ember vesztette az életét, Oroszország-szerte pedig több mint húszezren.

Országos szinten az új koronavírusos fertőzöttek száma már második napja haladja meg a nyolcezret. Koronavírus-fertőzés gyanújával több mint 219 ezer embert tartanak orvosi megfigyelés alatt. Tatyjana Golikova miniszterelnök-helyettes a keddi kormányülésen azt mondta: a fertőzöttek 2,7 százaléka kerül súlyos állapotba.

Rovatok