Index Vakbarát Hírportál

A Kreml szerint Alekszej Navalnij a CIA kéme

2020. október 1., csütörtök 15:33

Alekszej Navalnij együttműködik az amerikai titkosszolgálattal, a CIA-vel – pendítette meg Dmitrij Peszkov. A Kreml szóvivője arra reagált, hogy az orosz ellenzéki politikus kijelentette, Vlagyimir Putyin orosz elnök áll az augusztus 20-i megmérgezése mögött.

Peszkov hangsúlyozta: az orosz elnöknek címzett efféle vádak abszolút alaptalanok és megengedhetetlenek.

Navalnij szégyentelen és aljas. Putyin megmentette az életét 

– mondta a szóvivő, aki szerint nyilvánvaló, hogy a Navalnijjal történteket nyugati titkosszolgálatok szervezték meg Oroszország lejáratására.

Az orosz parlament alsóházának elnöke ugyancsak azzal vádolta meg az ellenzéki aktivistát, hogy külföldi kémszervezetekkel  működik együtt.  Vjacseszlav Vologyin közölte, a Bundestag elzárkózott attól, hogy kétoldalú munkacsoportot hozzon létre a moszkvai dumával az ügyben folytatott nyomozás felügyeletére, és az orosz hatóságok az illetékes német szervektől nem kapták meg Navalnij orvosi leleteit és biológiai mintáit.

A moszkvai parlamenti vezető szerint  ez azt támasztja alá, hogy a Navanij-ügy megrendezésével külföldről próbáltak feszültséget kelteni Oroszországban,  blokkolva Moszkvát abban, hogy megvédje a vele szövetséges Belarusz szuverenitását.  A  minszki elnökválasztás kimenetelét látva azonban egyértelmű  vélekedett Vologyin –, hogy

semmi sem sikerült azoknak, akik meg akarták kaparintani Belaruszt.

Rovatok