Index Vakbarát Hírportál

Egyesült Államok: Biden volt gyakornoka lesz a második elnökjelölti vita moderátora

2020. október 2., péntek 07:16 | aznap frissítve

"A második amerikai elnökjelölti vita műsorvezetője, Steve Scully személyében olyan újságíró lesz, aki korábban Joe Biden demokrata jelölt mellett dolgozott gyakornokként" – hangzott el a Fox News csatornán csütörtök este.

A Fox News információi szerint Steve Scully, a C-SPAN televízió munkatársa fiatalon Biden mellett gyakornokoskodott és Edward Kennedy, demokrata szenátornak is dolgozott. A műsorvezető nem titkolja Trump-al szembeni ellenszenvét, csütörtökön Twitter oldalán megosztotta a New York Times a Nem, Trumpot nem, sohasem című véleménycikkét. Más twitterezők pedig posztolták a képet, amin ő és Biden láthatóak mint két barát.

A republikánus közvéleményt felháborították a Fox News által közölt információk. Donald Trump kampánytanácsadója, Jason Miller így reagált Twitter oldalán: "fiúk, ne felejtsetek el átöltözni a vitához".

 A második elnökjelölti vitára a floridai Miamiban kerül sor, október 15-én.

Az elnökjelölti vitákat szervező bizottság az első elnökjelölti vitán eluralkodott durva hangnem miatt szerdán bejelentette, hogy a következőre módosított szabályokkal fognak készülni.

Rovatok