Index Vakbarát Hírportál

Mindenkit nyugtat a Fehér Ház, a koronavírusos Donald Trump és felesége jól van

2020. október 2., péntek 18:20

Donald Trump és felesége jól van, az elnök ellátja feladatait – jelentette ki Mark Meadows, a Fehér Ház kabinetfőnöke újságíróknak péntek délelőtt. „Olyan elnökünk van, aki nemcsak most látja el a feladatait, hanem a jövőben is el fogja látni” – jelentette ki. Elmondta azt is, hogy az elnöki pár a fertőzés enyhe tüneteit mutatja, mindketten jól vannak. Donald Trumpnak nemcsak jó a hangulata, hanem nagyon is energikus – szögezte le a kabinetfőnök, akit szintén teszteltek, és az eredmény negatív lett.

Meadows arról nem kívánt szólni, hogy Melania és Donald Trump milyen kezelést kap. Derűlátón nyilatkozott a gyors felépülésüket illetően. A Fehér Ház közlése szerint Trump legkisebb fia, Barron vírustesztje negatív lett.

Nyilatkozott Mitch McConnell, a szenátus republikánus többségének vezetője is. Mint mondta, telefonon beszélt az elnökkel, és úgy találta, hogy „kifejezetten jó a hangulata”.

A hírre, hogy Donald és Melania Trump is pozitív tesztet produkált, több demokrata párti politikus a Twitteren reagált. Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje és felesége gyors felépülést kívánt az elnöki házaspárnak. „Gondolataink Trump elnökkel és a first ladyvel vannak” – írta a Twitteren Biden, hozzátéve, hogy „továbbra is imádkozunk az elnök és családja egészségéért és biztonságáért”.  Kamala Harris, a demokraták alelnökjelöltje szintén a Twitteren kívánt „gyors és teljes felépülést” az elnöki párnak. Nancy Pelosi demokrata párti házelnök az MSNBC televíziónak nyilatkozva úgy fogalmazott, nagy szomorúsággal hallotta a hírt. Hozzáfűzte: most, hogy Egyesült Államok elnöke és felesége az őket körülvevő óvintézkedések ellenére is megfertőződött, talán ez alkalom arra is, hogy az emberek tanuljanak belőle. A házelnök fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy reményei szerint a Trump házaspár fertőzöttsége „lehetővé teszi a hatalomátadás egészségesebb megközelítését”.

(Borítókép: Donald Trump és Melania Trump 2020. május 27-én. Fotó: Win McNamee / Getty Images)

Rovatok