Index Vakbarát Hírportál

Most vegyen szigeterődöt a La Manche csatornán 1,6 milliárd forintért!

2020. október 4., vasárnap 21:29

Az Egyesült Királyságot Franciaországtól elválasztó La Manche csatornában, nem messze Wight szigetétől a britek által Solentnek nevezett területen egymástól egyenlő távolságra áll négy XIX. századi szigeterőd. Az első páncélozott hadihajó, a Gloire és a III. Napóleon francia császár jelentette fenyegetés elleni épített, 60 méter átmérőjű mesterséges képződmény építését 1860-ban rendelte el a brit Királyi Védelmi Bizottság.

A bizottság vezetőjéről, Lord Palmerston miniszterelnökről Palmerston-erődöknek is nevezett építmények húsz évvel később készültek el, ám addigra III. Napóleon és az általa indított flottaverseny majdnem tíz éve a múlté volt. Ettől függetlenül az erős tüzérséggel felszerelt szigeterődök az első és a második világháborúban is szolgálatban álltak, körülményeik azonban annyira spártaiak voltak rajtuk, hogy kizárólag úszni nem tudó katonákat vittek oda, megakadályozandó esetleges szökésüket.

A négyből kettőt az utolsó világégés után szállodának és rendezvényközpontnak alakítottak át. Különleges kialakításuknak köszönhetően filmek forgatási helyszínéül is szolgáltak, azonban magas fenntartási költségeik miatt nemrég áruba bocsátották őket, harmadik katonai jellegétől megfosztott társukkal együtt – írja a Mansion Global. Akinek van 4,25 illetve négymillió angol fontja, valamelyik sziget urává válhat.

Rovatok